Siperialainen hiustenleikkaus

Vuonna 2012 pöllöt matkustivat kolmen kuukauden ajan Siperian läpi. Pidimme matkan aikana pöllöin koristeltua matkapäiväkirjaa, joka oikeastaan oli tämän blogin esiaste. Blogin 1-vuotisen taipaleen kunniaksi julkaisen nyt päiväkirjan kirjoitukset samoina päivinä, kuin ne alun perin on kirjoitettu, joskin tänään ollaan päivän verran myöhässä, mikä venäläiseen suurpiirteisyyteen toki sopiikin.

Perjantai 24.8. Šokoladnitsa, Novosibirsk

Ensimmäinen päivä Novosibirskissa. Nyt on tasan neljä viikkoa matkaa takana eli kolmannes päivistä on jo vierinyt historiaan. Apua, kohta tää jo loppuu!

Eilinen 627 kilometrin ja 6 tunnin 40 minuutin junamatka oli varsin mielenkiintoinen koettelemus, erityisesti pakaroille. Matka taittui Helsingin 70-luvun lähijunaa muistuttavassa kovamuovipenkein varustetussa vaunussa, jonka jousitus oli mitä ilmeisimmin aivan loppuun kulunut, jos sellaisia nyt oli ensinkään edes olemassa. Jo tunnin kuluttua lähdöstä jalat olivat polviin asti puutuneet, ja pakko myöntää, ettei tilanne varsinaisesti parantunut matkan edetessä. Mutta olihan se nopea (94 km/h) ja olihan se halpa (7€), joten eipä kai yhdellä pakarahalvauksella niin kovin väliä ole.

Tänään oli ulkoisen olemuksen jöröjukkautumisen myötä pakko, siis aivan pakko, altistaa itsensä siperialaiselle hiustenleikkaukselle. Jännittävä yksityiskohta tässä asiakaspalveluelämyksessä oli se, ettei söherötukkainen parturisrouvatar edes yrittänyt kysyä, mitä saisi olla, vaan surautti saman tien menemään, sur-rur. Nyt minulla on kokolailla oikeaoppinen venäläinen senttisiili otsatukalla. Mutta olihan se nopea (6 min) ja olihan se halpa (7€), joten eipä kai yhdellä hiustyylillä niin kovin väliä ole.

Pakko hiukan helpottaa tilannetta (pakaroiden ja hiusten) jättimäisellä kupillisella kahvia. Seuraavaksi kaupunkia valloittamaan!

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Siperialainen hiustenleikkaus

 1. Olisi hyvä nähdä kuva, mitä siperialainen parturi sai aikaan. Suosittelen myös Sarajevolaista parturia ja parranajoa. Matkaseuralaiseni koki sellaisen, veitsi kurkulla…

  Tykkää

  1. Valitettavasti tuosta venäläisestä tukkamallista ei tullut otettua kuvaa, kenties mielenterveydellisistä syistä. Näitä vanhoja tekstejä ja kuvia ei ole bloggaus-mielessä aikanaan tullut sovitettua yhteen, mikä sinänsä jälkikäteen vähän hankaloittaa kirjoitusten kuvittamista. Mutta niillä mennään mitä on saatu aikaiseksi.

   Sarajevolainen parturi tuli kokeiltua tuossa vuosi sitten. Asiakaspalveluprosessi oli hyvin samantyyppinen, mutta lopputulos huomattavasti inhimillisempi.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s