Ajatukseni kaukana

Taksi nouti meidät 6.30, aamun sarastaessa ajoimme Ateenan halki kohti lentoasemaa. Kaupunkia ympäröivät vuoret piirtyivät tummina vasten heikkoa sarastusta. Aamun lämpö enteili jälleen helteisen kuumaa päivää. Myöhemmin iltapäivällä Helsinki makasi tavanomaisen paksun pilvipeitteensä alla. Taivas oli märkä ja vihmainen, niin kovin tuttu.

Takana on kuusikymmentä päivää Itä-Euroopassa. Tuona aikana vietimme kymmeniä tunteja junissa, linja-autoissa, marsrutkoissa, henkilöautoissa ja laivoissa viidessätoista eri maassa, joiden lisäksi teimme lukuisia paikallisliikenteen matkoja metroilla, raitiovaunuilla, johdinautoilla sekä köysiratavaunuilla. Löysimme paljon uutta ja yllättävääkin, mutta myös vanhaa ja tuttua, jonka rinnalla uusi sai oman paikkansa. Saimme kokea hämmästyttävän kirjon ihmiselämää puolikkaassa maanosassa. Kiitollisena mieleen nousee ajatus, että oma ymmärrys maailmasta on taas rahtusen verran laajempi.

Ensimmäinen yö omassa sängyssä tuntui hyvältä, kuten aina. Olo on kuitenkin vielä hämmentynyt, ja mieli etsii paikkaansa menneen ja tulevan rajalla. Blogi jatkaa tästä eteenpäin elämäänsä tulevia matkoja suunnitellen ja menneitä muistellen. Arki on hiljalleen alkamassa, mutta ajatukset ovat vielä jossain hyvin kaukana.

IMG_4940
Vilna
DSC_0312
Minsk
IMG_5014
Kiova
IMG_5203
Tšernobyl
IMG_5287
Odessa
IMG_5325
Chisinau
DSC_0004
Transnistria
DSC_0002
Bukarest
DSC_0019
Brasov
IMG_5517
Timisoara
IMG_5564
Belgrad
IMG_5598
Sarajevo
IMG_5696
Mostar
IMG_5736
Podgorica
IMG_5761
Durrës
IMG_5819
Ohrid
IMG_5929
Skopje
IMG_5949
Priština
IMG_6025
Sofia
IMG_6043
Thessaloniki
IMG_6097
Paros
IMG_6194
Ateena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s