Karibian tuulten Key West

Valtatie Key Westiin kulkee Karibian turkoosien vesien halki saarten pitkää nauhaa myöten. Linja-auto liikennöi samaa reittiä, jota alun perin kuljettiin höyryveturien voimin, ja ohittaa mennessään vähäpätöisiä pikkukaupunkeja ja lomakyliä. Lopulta valtatie päättyy keskelle merta Floridan ja Kuuban puoliväliin, vihdoinkin olemme perillä!

Höyryvetureiden aikojen päätyttyä syrjäinen sotilaskaupunki on hiljalleen muuttunut lomaparatiisiksi. Mutta siinä missä useimmat lomaparatiisit ovatkin todellisuudessa turistihelvettejä, Key West on aito ja elävä pikkukaupunki, joka on tunnettu kiireettömästä ja vapautuneesta elämänasenteestaan. Ei liene siis yllätys, että kaiken kokenut naissankari, mietteliäs kalastaja ja viinaanmenevä kirjailija Ernest Hemingway on edelleen kaupungin suurin sankari.

Sydän auki kulkevalle matkaajalle kaupunki tarjoaa monenlaisia tunnelmia. Vilkkaan pääkadun varrelta kantautuvat steel panin karibialaiset rytmit sekä kantrin ja folkin rouhea sointi. Syrjemmällä kuistien tummat rouvat puhuvat syvää etelää hikisen illan vaipuessa yön kuumuuteen. Muutamaa hetkeä myöhemmin ilmaan kantautuu enää vain sirkan vaimea laulu.

IMG_6382IMG_6444IMG_6384IMG_6415IMG_6397IMG_6400IMG_6401IMG_6416IMG_6431IMG_6446IMG_6447IMG_6461IMG_6469

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s