Pöllöjen Tekniikan Maailma testaa: georgialainen sydänkohtaus

Georgialainen ruoka on ehkä parhainta, mitä planeettamme päällään kantaa. Eri ruokalajeissa käytetään runsaasti vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja yrttejä, lisäksi pieniä määriä lihaa ja tuoreita juustoja. Palanpainikkeena tarjotaan viiniä tai kivennäisvettä, joista molemmista maa on erityisen kuuluisa. Lopputuloksena on yksinkertainen, mutta mehevä ja mausteinen elämys. Kokonaisuutenaan georgialainen ruoka onkin terveellistä sekä ruumiille että sielulle.

Ja sitten on hatšapuri, joka on täydellinen vastakohta kaikelle edellämainitulle. Georgian jokaisella maakunnalla on omanlaisensa hatšapuri, mutta ikonisin niistä lienee adžarialainen versio: vehnätaikinasta silmän muotoon leivottu piirakka, joka on täytetty juustolla, kananmunalla ja voilla sekä maustettu kaikki kohtuuden rajat törkeästi ylittävällä määrällä suolaa. Käytännössä hatšapuri lienee siis jonkinlainen sydänkohtauksen ruumiillistuma, mutta koska pöllöt rakastavat vauhtia ja vaarallisia tilanteita, oli tämäkin kammotus otettava testattavaksi.

Pöllöjen Tekniikan Maailman testi alkoi varsin mainiosti: kone käynnistyi kuin unelma, eteneminen oli tasaista ja varmaa, ja annosnopeuskin asettui yllättävän korkealle muihin vastaavaantyyppisiin testeihin verrattuna. Lupaavasta alusta huolimatta testin puolivälissä alkoi esiintyä lievää sakkausta, joka paheni varsin pian ylitsepääsemättömäksi. Lopulta moottori leikkasi kokonaan kiinni, ja testi oli keskeytettävä. Lisäksi mainittakoon, että testikappaleen suolainen koostumus aiheutti hyvin runsasta voitelutarvetta erityisesti jälkikäteen. Näistä seikoista johtuen hatšapuri saa Pöllöjen Tekniikan Maailman testiarvosanaksi ainoastaan kaksi tähteä viidestä.

Seuraavaksi Pöllöjen Tekniikan Maailma siirtyy testaamaan erilaisia närästyslääkkeitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s