Kohti Siperiaa: Ensimmäinen vuorokausi Pietarissa

Vuonna 2012 pöllöt matkustivat kolmen kuukauden ajan Venäjän, Mongolian ja Kiinan läpi Pohjois-Koreaan. Pidimme matkan aikana päiväkirjaa, joka oikeastaan oli tämän blogin esiaste. Muistiinpanot kirjoitettiin pöllön kuvin koristeltuun muistikirjaan, joka matkan aikana sai nimen Kauas pöllöt karkaavat. Nyt, blogin 1-vuotispäivän kunniaksi, julkaisen päiväkirjan kirjoitukset samoina päivinä, kuin ne alun perin on kirjoitettu. Nautinnollista matkaa!

Lauantaina 28.7. Puškinskaja 10, Pietari

Juna saapui eilen iltapäivällä Suomen rautatieasemalle varsin helteisissä tunnelmissa. Paikka oli jo tuttu, tämä on neljäs kerta tässä kaupungissa. Aikaisemmat reissut ovat sujuneet kulttuuriprojektien tai työn merkeissä, eikä tälläkään kertaa taideta ihan tavallisia turisteja olla. Nyt hiukan reilu vuorokausi takana. Kaikenlaista on jo kertynyt saldoon:

20 kilometriä kävelyä. Jalat ovat toistaiseksi ehjät.

Keskustan nähtävyydet on jo entuudestaan nähty. Koska tästä eteenpäin kuljetaan tuntemattomaan, on niistä saanut vielä tuttuuden jäljet mieleen.

Strelkan nurkilta löytyi aivan erinomaista sushia! Erityinen häiriintyneisyysmaininta pekoniin käärityistä sushirullista. Muilta osin kaikki oli kuitenkin herkullista.

Kaduilla risteilee useampia limusiinin ja katumaasturin risteytystä.

Kesäpuisto: Pompöösejä suihkulähteitä silmänkantamattomiin. Istutukset on aidattu karsinoihin, nurmikolle astuminen kielletty. Täällä ei taideta ymmärtää puistopiknikin päälle.

Hotellin sisäpihalla oli aamuhäät. Erityismaininnat häämarssista (Celine Dionin My Heart Will Go On), shampanjapyramidista ja suklaasuihkulähteestä.

Vasilskij Ostrov ja Primorskaja. Täällä asuvat ne vähän tavallisemmat pietarilaiset.

Illallinen Demidoffissa, tämän kliseisemmäksi ei venäläinen ravintola voi päästä: hyvää ruokaa, saksalaisia turisteja ja tanssivia romaneja.

Lopuksi suunnistettiin satunnaisen vinkin perusteella Fish Fabriqueen, joka olikin vanha tuttu eli Puškinskaja 10! Ei se maailma niin kauhean iso (ehkä) olekaan… Na zdorovje!

Niin, ja liput Moskovaan ostettiin tänään, matka jatkuu tiistaina!

Pietari 004Pietari 021Pietari 080Pietari 020Pietari 016Pietari 031Pietari 033Pietari 043Pietari 045Pietari 046

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s