Step-By-Step: Näin majoitut Venäjällä sujuvasti ja vaivattomasti

Vuonna 2012 pöllöt matkustivat kolmessa kuukaudessa läpi Siperian. Pidimme matkan aikana päiväkirjaa, joka vuosien päästä johti tämän blogin perustamiseen. Yksivuotiaan blogin kunniaksi julkaisen päiväkirjan kirjoitukset samoina päivinä, kuin ne alkujaan on kirjoitettu.

Torstai 16.8. vähän ennen puolta yötä, Tjumen

Silloin tällöin saattaa vieraaseen paikkaan saapuminen olla jossain määrin haastavaa. Oikean majapaikan löytäminen on usein ensimmäisiä asioita, joita matkailijan tulee oudossa kaupungissa tehdä. Mutta ei hätää, näillä ohjeilla löydät perille kätevästi käden käänteessä!

1. Matkusta kaupunkiin, josta on ennakolta saatavissa ainoastaan hyvin ylimalkainen, suppea kartta. Kadunnimistä on usein vain haittaa.

2. Varaa huone kaupungin halvimmasta hostellista. Ole tarkkaavainen ja lue asiakkaiden antama palaute huolellisesti. Esimerkiksi maininta ”impossible to find” tarkoittaa, että hostelli on hyvin opastettu ja sinne on erityisen helppo löytää.

3. Kierrettyäsi mahdollisesti oikea kortteli useampaan kertaan, tee tarkoin harkittu paniikkiratkaisu siirtyä toiseen halpaan majapaikkaan, joka sijaitsee ”pääkadun varrella”. Pienehköjen kaupunkien pääkadut ovat harvoin yli kymmenen kilometrin pituisia.

4. Kävele pääkatua sateessa. Kilometrin päässä käänny ympäri ja kävele pääkatua sateessa oikeaan suuntaan.

5. Auringon laskiessa tai muuten vain väsyttyäsi nouse ensimmäiseen ohiajavaan linja-autoon.

6. Osta täydellistä englantia puhuvalta rahastajalta viisi matkalippua. Tinkaa ylimääräisistä lipuista maksamasi rahat takaisin täydellisellä venäjälläsi. Muiden matkustajien nauru on sosiaalisen hyväksymisen ele.

7. Bussin käännyttyä sivukadulle, nouse pois kyydistä ja kävele takaisin pääkadun varteen.

8. Toista kohdat 5, 6 ja 7.

9. Eksyttyäsi täydellisesti paikalliseen lähiöön, matkusta ensimmäisellä bussilla takaisin keskustaan ja hätämajoitu kaupungin kalleimpaan hotelliin huippuedulliseen tarjoushintaan 260 €/yö.

10. Nauti upottavasta sängystä sekä itsetuntoa hivelevästä onnistumisen tunteesta!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s