Pöllöjen Tekniikan Maailma testaa: vietnamilainen hajupommi

Kaakkois-Aasian lahja (tai kirous, kuinka vaan) maailmalle on durian. Tämä koivupahkaa muistuttava muhkuramainen hedelmä on tunnettu voimakkaasta tuoksustaan, jota on verrattu muun muassa mädäntyneeseen sipuliin ja avoviemäriin. Kuitenkin sen makua pidetään erinomaisen herkullisena. Niin tai näin, joissain maissa durianin syöminen julkisella paikalla on kiellettyä. Syyn voi jokainen päätellä itse.

Pöllöjen Tekniikan Maailman testiasetelma oli haastava. Paitsi että koekappaleen ostaminen oli rajatun saatavuuden ja myyjien hilpeyden vuoksi vaikeaa, testin sijainnille oli löydettävä tarpeeksi avoin ja hyvin tuuletettu ulkotila. Teknisten ennakkotietojen vuoksi testiprosessin alussa oli lisäksi havaittavissa huomattavia käynnistysvaikeuksia.

Kun testi viimein pääsi alkamaan, testilaitteistomme tuoksuanturien mittarit suorastaan räjähtivät punaiselle, ja testi oli vaarassa keskeytyä heti alkuunsa. Kosketusanturit rekisteröivät durianin rakenteen olevan vanukasmaisen pehmeää, mikä vahvisti hajun perusteella syntynyttä mielikuvaa.

Testin edettyä vaivalloisesti makuvaiheeseen testilaitteiston reaktio oli yllättävä: makureseptorit raportoivat ensin vaniljamaisesta häivähdyksestä, jonka jälkeen maku alkoi muistuttaa tilannetta, jossa englantilaisen kuivakakun kaikki eriväriset hedelmäklimpit on työnnetty kerralla suuhun. Hetkellisen positiivisen löydöksen jälkeen testissä ilmeni kuitenkin merkittävä takaisku: durianin jälkimaku muistuttaa erehdyttävästi sen tuoksua, mutta on kuitenkin huomattavasti voimakkaampi ja hämmästyttävän pitkäkestoinen. Tässä vaiheessa testi päättyikin koelaitteiston vioittuessa toimintakyvyttömäksi.

Pöllöjen Tekniikan Maailma antaa durianille arvosanaksi täydet viisi tähteä ja siirtyy seuraavaksi selvittämään, miten jälkimaun saa huuhdeltua pois mahdollisimman nopeasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s