Pöllöjen Tekniikan Maailma testaa: Saku Sammakko viimeisellä matkallaan

Myönnettäköön, hiukan pöllömpi turisti saattaa saada päähänsä maistella paikallisen keittiön eksoottisempiakin antimia. Harvempi kuitenkaan tietää, että moni jännittävämpi herkku on alkujaan ollut pula-ajan ruokaa. Kaakkois-Aasiassa tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset sirkat, toukat ja hämähäkit. Kambodžalaisen katuruuan erikoisuus on grillattu tarantella. Kylläpäs nouseekin jo vesi kielelle!

Mutta oi voi, äyriäisallerginen ei hyönteisiä voi syödä. Sammakot sen sijaan ovat toista maata, sillä ne eivät ole hyönteisiä vaan kuuluvat selkärankaisten lajistoon.

Sammakoista nautiskelu ei suinkaan ole aasialaisten yksinoikeus. Etelä-Amerikan alkuperäiskansat tyytyivät nuolemaan veikeiden hyppijöiden limaista ihoa hallusinaatioiden himoissaan, mutta esimerkiksi nälänhätää kärsivät muinaiset ranskalaiset keksivät napostella kurnuttavia mulkosilmäystäviämme paremman appeen puutteessa. Myös Suomessa vihersammakko tunnetaan kansanomaisemmin lajinimellä syötävä sammakko. Joten olihan tätäkin ihmeellisyyttä päästävä kokeilemaan!

Pöllöjen Tekniikan Maailman testiasetelma käynnistyi jälleen kovin tutun tuntuisesti, ja testiryhmä odotti Saku Sammakon viimeistä julkista performanssia jännityksen sekaisella innokkuudella. Ajatus raatokärpäsiä syövästä ja mutakuopassa möllöttävästä limaveijarista ei varsinaisesti herättänyt korkeatasoisia gourmet-odotuksia. Kenties lapsuuden keväiset muistot mädäntyneeltä haisevan ojan pohjalta löytyneestä kutuhyytelöstä antoivat oman mausteensa kihelmöivään tunnelmaan.

Kun herra Sammakko viimein saapui estradille, oli ensimmäinen makupala otettava aivan heti, joskin varovasti. Pöllöjen Tekniikan Maailman testitulos oli kuitenkin nopeasti selvillä.

Pettymys!

Sammakonreisi maistui herkulliselta ja muistutti rakenteeltaan kanan siipipaloja. Suussasulava liha oli mitä miellyttävintä syötävää. Poissa olivat kaikki ne mieleen nousseet odotukset jälleen yhdestä vastenmielisestä annoksesta, joka olisi oluen avittamana pakko syödä loppuun vain ja ainoastaan kohteliaisuuden vuoksi tarjoilijan kuumottavan katseen korventaessa niskaa.

Pöllöjen Tekniikan Maailma antaa Saku Sammakon viimeiseksi jääneelle suoritukselle vain yhden tähden viidestä. Erityiset moitteet testiryhmä antaa yllätyksettömyydestä, tasaisuudesta ja pitkäveteisyydestä.

Seuraavaksi Pöllöjen Tekniikan Maailma siirtyy järjestelemään Saku Sammakon muistotilaisuutta. Kaipaamaan jäivät Hillevi Hiiri, Matias Myyrä ja Heikki Hepokatti.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pöllöjen Tekniikan Maailma testaa: Saku Sammakko viimeisellä matkallaan

Jätä kommentti